Ocet balsamiczny BIO to luksusowy dodatek do potraw. Wytwarzany tradycyjnymi metodami zyskuje oczekiwaną kwasowość i aromat dopiero po kilkunastu latach przechowywania w drewnianych beczkach. Wytwarzany ze słodkich odmian winogron początkowo jedynie we Włoszech, obecnie rozpowszechniony i używany w wielu rejonach świata. W naszym sklepie mamy klasyczny ocet modeński, balsamiczny ocet biały oraz octy owocowe.

Asortyment sklepu z octem balsamicznym

Dostępne u nas octy Balsamico sprowadzamy z Niemiec. Butelki z octem mają pojemności od 100 do 500 ml. Krótka lista składników gwarantuje, że w produktach nie ma zbędnych substancji. Inne cechy octu, na które warto zwrócić uwagę, to:

  • krystaliczna barwa od bursztynowej po kolor palonej kawy,
  • aromat uzależniony od rodzaju drewna, z którego były wykonane beczki do leżakowania,
  • gładka tekstura i duża gęstość,
  • starannie dobrane składniki i kontrola na każdym etapie produkcji i przechowywania.