Oliwa z oliwek BIO słusznie jest uznawana za eliksir długowieczności. Zawiera kwasy tłuszczowe jednonienasycone, które mają korzystny wpływ na zdrowie. Spożywanie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia poprawia funkcjonowanie układu krążenia i układu nerwowego. Oliwa wykazuje działanie antyoksydacyjne, przeciwdziała chorobom sercowo-naczyniowym, opóźnia lub likwiduje ryzyko wystąpienia demencji, cukrzycy, chorób nowotworowych, schorzeń narządu wzroku. Lista zalet tego wyjątkowego tłuszczu roślinnego jest znacznie dłuższa, jednak warto dodać, że walory oliwy są uzależnione od jej jakości, a ta od pochodzenia oliwek.

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia smakowa

W naszej ofercie znajdują się hiszpańskie oliwy najwyższej jakości wzbogacone o naturalne aromaty i olejki eteryczne, które wykorzystasz na wiele sposobów. Łącząc ocet balsamiczny, miód i smakową oliwę z oliwek z dodatkiem chili, białej trufli czy czosnku uzyskasz aromatyczny sos do sałatek i przekąsek. Najzdrowiej jest bowiem dodawać oliwę do potraw, które nie wymagają obróbki termicznej.